Respektera andra
Parkour är ett träningssätt som lätt kan bli missförstått på grund av dess natur, vilket folk kan misstolka på vissa negativa sätt. Därför bör du försöka vara lugn och rakt på sak med folk samt undvika att argumentera med någon. Träna i tystare och mer diskreta områden som tillåter dig träna det du vill fokusera på. Kom ihåg att Parkour inte är till för att synas, så det finns ingen anledning att träna framför andra.

Om en väktare eller någon som äger fastigheten du tränar på ber dig lämna området, ska du vara artig och självklart gå. Börja INTE argumentera med dessa personer då du kan förstöra och förhindra att någon annan som inte var deltagande att träna där. Detta leder till en större chans om att få träna där igen. Det finns många säkerhetsvakter och personer som kommer att ha en riktigt dålig attityd mot dig tills du går, ignorera bara vad de säger, plocka upp dina saker och lämna området. Låt dem inte minnas dig som en huligan som ropade tillbaka.

Om du skadar dig på någon annans egendom, släpa dig ut ifrån deras mark för att inte få dem involverade. Dem är inte skyldiga dig något, så se till att du är försiktig och inte anklagar dem för något. Det är du som är på deras egendom, och inte använder sakerna som de var avsedda för.

Som ansvarig ledare för träningstillfället bör man vara på plats 15minuter innan träningen börjar för att alla ska få den tid de behöver för att byta om. Samt att tränaren kan ställa i ordning dagens stationer om det behövs för att spara tid.

Behandla andra som du själv vill bli behandlad. Därmed får man inte klanka ner på någon för att de tränar det de gör, eller varför de tränar just Parkour. Visa hänsyn när någon förklarar, tala inte i mun på dem. Det anses väldigt störande och hänsynslöst.

Respekten för omgivningen
När vi rör oss bör vi röra oss obemärkta förbi. Det innebär inte endast hålla ljudnivån låg utan också att lämna platser du tränat på i samma skick som när du kom. Skräpa INTE ner eller förstör något, även om du kommer till en plats med skräp. Ansträng dig gärna till att städa undan en del, som traceur eller traceuse måste man ta hand om platserna där vi tränar, speciellt om du tränar i naturen. Var respektfull mot omgivningen, den kommer att finnas kvar i 50-100 år och kommer vara en sämre plats att leva på om människan lämnar kvar föroreningar så som skräp.

Greenlaces – ett löfte till planeten, som alla bör hjälpas åt med. I Uppsala Parkour beställer vi med jämna mellanrum gröna skosnören av återvunnen plast. När man tar på sig dessa skosnören gör man ett löfte att plocka upp skräp ifrån marken om det kommer i din direkta väg, något som kan hjälpa planetens och naturens överlevnad.

Träna för dig själv
När du tränar bör du träna för dig själv. Parkour handlar inte om tävlingar eller att jämföra sig själv med andra, den enda utmaningen är mot dig själv. Jämför dig inte med vad andra kan göra, och tro inte att du behöver försöka något bara för att du såg någon annan göra det. Försök inte imitera rörelserna om du inte har erfarenheten för att klara av det. Alla har sin egen väg, följ din och utveckla dig själv. Lär dig vad du vill lära dig, träna det du vill träna. Kanske har du ont i knäna en dag och alla tränar tunga övningar för benen. Tänk för dig själv och säg “Jag kanske ska stretcha eller köra fys idag”. Träna för dig själv.

Var hjälpsam
Kom ihåg att någon som tränar Parkour har privilegiet många inte har. Mer än 2/3 delar av världen kämpar för att överleva en dag till. Många kan inte träna på grund av många olika anledningar, var tacksam och lycklig över att kunna utöva detta. Därför bör vi vara hjälpsamma mot andra. Lär ut det du kan till någon som är intresserad eller hjälp någon bära något om de har problem, var medveten om andra människor runt omkring dig. ”Etre fort pour être utile”, ”Var stark för att vara användbar”.

Träna hårt och tyst
Träna så hårt du kan varje träningstillfälle och träna tyst. Skrik inte, var inte högljudd, var inte en störning för allmänheten. Försök göra något nytt med varje träning, även om det bara är en mer pull up än träningen innan. Se till att du tränar grunder väldigt väldigt hårt och ofta. Träna på små hopp, styrka, balans, medvetenhet och din kondition så att du kan göra större saker utan skador. Inte ständigt ställa krav på lederna genom att göra stora hopp och drops, träna de små sakerna mycket och ofta så att din kropp blir stark för att göra större saker. Träna dina tekniker om och om och om igen. Lägg en stabil grund och bygg upp ifrån det, med en dålig grund skadar man sig lätt eller värre. Så upprepa multiplicerat med 1000000000000000000.

Träningstips
Uppsala Parkour rekommenderar att man kommer i tåliga och behagliga träningskläder. Dessutom rekommenderar vi att alla har med sig vattenflaska, liten väska, frukt, plåster och sporttejp.

TCT – The Cambridge Traceurs
http://cambridgeparkour.blogspot.com/2006/07/ethics-of-training.html